Prijs Keuken

Wat is de Prijs van een Keuken

van het lezen

HOEVEEL ZAL EEN NIEUWE KEUKEN KOSTEN IN 2022?

Als u de kosten van een nieuwe keuken kent, kunt u in 2022 een droomkamer creëren tegen een betaalbare prijs. Deskundig advies kan u helpen binnen uw budget te blijven.

De kosten van een nieuwe keuken variëren enorm, dus budgettering voor uw nieuwe kamer kan lijken een ontmoedigend vooruitzicht. De grootte van de ruimte is natuurlijk belangrijk, maar met een aanbod dat uiteenloopt van doe-het-zelfschuren tot op maat gemaakte, handgemaakte keukens is het geen wonder dat de kosten sterk uiteenlopen.

Maar wanhoop niet als je op een krap budget, want er zijn manieren om te besparen op de gemiddelde kosten van een nieuwe keuken. Levigo geeft u tips over hoe u de kosten van dit huisverbeteringsproject kunt beperken, zodat u uw favoriete keukenideeën voor minder geld tot leven kunt brengen.

rechthoekige-keuken

Jouw keuken met de beste prijs kwaliteitsverhouding vindt u bij Levigo.

HOEVEEL KOST EEN NIEUWE KEUKEN?

Het goede nieuws is dat het ontwerpen van een nieuwe keuken kan kosten vanaf ongeveer £2500. En daarvoor moet u verstandig winkelen bij een factory outlet zoals Levigo om artikelen van goede kwaliteit te vinden die niet duur zijn. Dit is een volledig uitgeruste keuken met apparatuur van het merk Zanussi of AEG. Bij Levigo Keukens hoeft u niet te onderhandelen over de prijzen, die zijn al het laagst.

In totaal kost een nieuwe keuken in België gemiddeld zo'n 8.000 euro. Levigo biedt u een ruime keuze met een prijsklasse tussen 2500euro en 15000euro.

HOEVEEL KOST EEN NIEUWE OPEN KEUKEN?

De kosten van een nieuwe open keuken hangen echt af van uw ruimte. Moet u muren neerhalen om uw open ruimte te creëren? Nieuwe ramen of deuren plaatsen? Dit is het soort werk waar u op moet rekenen en het kan meer kosten dan de prijs van uw keuken zelf. De installatie van de keuken heeft ook een kostprijs.

Het kan ook nodig zijn om te bouwen op uw bestaande huis om een open keuken te creëren, dus factor in de kosten van de uitbreiding van de keuken, alsmede de kosten van de inrichting van de kamer bij het plannen van uw uitbreiding.

Maar als u gewoon een reeds open ruimte verbouwt, zal de prijs vergelijkbaar zijn met die van een gemiddelde keuken, dus weer vanaf 2500€. Maar houd er rekening mee dat een open ruimte groter is dan de gemiddelde keuken en meer elementen bevat die op elkaar moeten worden afgestemd voor een samenhangend gevoel; dit betekent dat de kosten voor het opknappen en inrichten van de ruimte steeds hoger zullen zijn.

 

Keuken strak modern

 

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN DE AFZONDERLIJKE ELEMENTEN VAN EEN KEUKEN?

De vraag naar de kosten van een nieuwe keuken omvat in feite vele elementen, waaronder kasten en handgrepen, werkbladen, apparatuur, gootstenen en kranen. Uw keuken moet lang meegaan, dus denk aan waarde en prijs om het beste uit uw budget te halen.

Het belangrijkste voor keukens is ervoor te zorgen dat de karkassen van de elementen stijf zijn en een minimale dikte van 16mm, met een samendrukking van min 700kg/m²" zegt Bert Goossens, oprichter van Levigo. 

Meubelen in kit besparen u geld op de eenheidsprijs, maar uw installatiekosten zullen stijgen, dus het is de moeite waard het verschil te berekenen en te zien of u zich een meubelstuk van betere kwaliteit kunt veroorloven. 

Het is dus de moeite waard het verschil uit te rekenen en te zien of u het zich kunt veroorloven een meubelstuk van betere kwaliteit te kopen. Handgrepen voegen een aanzienlijke kostprijs toe aan elk ontwerp, zowel voor de installatie als voor de handgreep zelf. Deuren zonder handgrepen zijn echter nog steeds duurder.

U kunt geld besparen op apparaten door te kiezen voor het middensegment in plaats van het topsegment. Denk na over de toestellen die u het meest zult gebruiken, zoals kookplaten, en investeer daarin, kijk dan naar iets redelijker opties voor toestellen die u niet zo vaak zult gebruiken.

Spoelbakken en kranen kunnen ook geld besparen en zijn vaak in speciale aanbiedingen, dus kijk op onze website voor de beste kortingen.

Bert's favoriete werkbladen zijn kwarts. In het begin zijn ze misschien duurder, maar ze gaan lang mee", zegt hij.

Voor een instapkeuken zijn laminaatwerkbladen echter goedkoper, gevolgd door hout. Steen kost ongeveer 3.000 tot 3.500 euro en wordt vaak gebruikt voor een keuken uit het topsegment. Voor een meerprijs van 1000-1500 euro is een kwarts werkblad mogelijk.

Zoals u ziet, een keuken op maat is een echte hoofdpijn! Daarom biedt Levigo Keukens u hulp bij uw keukenproject met reeds geconfigureerde keukens. Na de gewenste wijzigingen krijgt u de definitieve prijs voor uw inbouwkeuken.

 

Landelijke rustieke keukens

 

9 MANIEREN OM EEN NIEUWE KEUKEN MINDER DUUR TE MAKEN

Je hebt eindelijk besloten om je keuken te renoveren. Je hebt urenlang op Pinterest doorgebracht met het maken van bord na bord met nieuwe keukeninspiratie; je hebt elke keukenshowroom in het land bezocht; je hebt nauwgezet gepland wat je precies wilt.... Dan krijg je de definitieve offerte. Het blijkt dat tenzij je een nieuwe hypotheek op je huis wilt nemen of nooit meer op vakantie gaat, je je nieuwe droomkeuken goedkoper zult moeten maken. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om dit te doen. 

1. MATERIALEN HERGEBRUIKEN OM TE BESPAREN OP DE KOSTEN VAN DE NIEUWE KEUKEN

De meeste keuken renovaties beginnen met het slopen van de oude keuken, maar als u wilt dat de kosten van de nieuwe keuken tot een minimum te beperken, na te denken over wat kan worden opgeslagen.

Als het keukentype past, kunnen de korpussen worden hergebruikt en zien ze er, met een beetje werk en nieuwe deuren, weer zo goed als nieuw uit. Werkbladen - vooral als ze van massief graniet of kwarts zijn - kunnen opnieuw worden gezaagd, waardoor u honderden ponden bespaart. Als u te weinig meubels hebt, kunt u er meer kopen of ervoor kiezen om ze op één muur te gebruiken. U kunt ook overwegen oude eenheden te gebruiken als u een bijkeuken plant. Werkzaamheden zoals het verlegging van leidingen zijn van invloed op de prijs.

2. WEES SELECTIEF MET DURE APPARATUUR 

Door een paar investeringsstukken te combineren met meer economische aankopen, kunt u de kosten van de renovatie van uw keuken beperken en tegelijk de kwaliteit van uw ruimte verbeteren.

Als u het zich niet kunt veroorloven uw hele keuken uit te rusten met op maat gemaakte artikelen, overweeg dan een centraal element te bestellen, zoals een kookeiland, en de rest van de keuken samen te stellen met standaardartikelen van basiskwaliteit om de kosten van de nieuwe keuken te drukken. Een vitrine toestel zal een goede prijs hebben. Bij Levigo zijn deze prijzen echter gelijk aan de prijs van een nieuw toestel. Hetzelfde geldt voor de werkbladen - gebruik graniet of een gelijkaardig materiaal voor het eiland, dan goedkoper massief houten of laminaat elders. 

3. HEROVERWEEG DE BESTAANDE KEUKENRUIMTE

Verbouwing en hergebruik van bestaande ruimte kan veel van de frustraties die u heeft over uw oude keuken oplossen. Aan de moderne eisen voor wasruimten, droogruimten en zelfs voorraadkasten kan vaak worden voldaan door te gebruiken wat er al is.

Door een eetkamer en keuken via een opening samen te voegen, kan gemakkelijk twee meter ruimte worden toegevoegd voor bijvoorbeeld een kleedkamer of een bijkeuken. Dit ontlast de nieuwe keuken op het gebied van opslag en gebruik, waardoor de kosten van de nieuwe keuken worden beperkt en de overlast tot een minimum wordt beperkt.

4. SLIMMER WINKELEN OM DE KOSTEN VAN UW NIEUWE KEUKEN TE DRUKKEN

Het kan maar al te verleidelijk om te lopen in een mooie showroom vol nieuwe keukens, maar bij het ontwerpen van een keuken op een begroting die u nodig hebt om te controleren of het biedt de beste waarde voor uw geld. Hoe meer je vooruit kunt plannen, hoe meer kans je hebt om te gaan winkelen.

De kosten van keukenblokken, werkbladen, deuren, kranen, spoelbakken en afzuigkappen variëren enorm en als u kunt wachten op de uitverkoop en tijd besteedt aan prijsonderzoek, kunt u duizenden ponden besparen op de totale kosten. U kunt overwegen om alleen online te kopen bij verkopers die niet dezelfde overheadkosten hebben als bedrijven met showrooms en dus kosten kunnen besparen, maar controleer altijd de recensies en vraag om monsters te zien voordat u bestelt.

5. KUNT U ZELF NIEUWE KEUKENS INSTALLEREN?

De installatie van de keuken zelf kan een belangrijke kostenfactor zijn - installateurs schatten meestal 35€ per 60cm eenheid, plus extra's, wat betekent dat een typische keuken gemakkelijk tussen 1000€ en 2000€ kan kosten om te installeren. U kunt deze kosten verlagen door onze voorgemonteerde meubelen zelf te installeren, wat elke gemiddelde doe-het-zelver zou moeten kunnen.

Het is ook relatief eenvoudig om de muren te betegelen met behulp van online tutorials als gids, wat u geld zal besparen op de kosten van uw keuken renovatie. Maar laat de werkbladen en de elektrische en loodgieterselementen altijd over aan de professionals.

6. WERKBLADRUIMTE TOEVOEGEN MET EEN KOOKEILAND

Meer werkruimte nodig in een high-end inbouwkeuken? Denk aan keukeneiland ideeën - een veel goedkopere optie dan het toevoegen van een uitbreiding of het afbreken van muren. 

Een eiland kan compact zijn (ongeveer 1m x 1m) maar toch zeer nuttig, en u kunt het uitbreiden om het aan de grootte van uw kamer aan te passen. Denk eraan dat een eiland voldoende ruimte rondom vereist: kastdeuren, laden, oven- en vaatwasserdeuren tegenover moeten ongehinderd open kunnen en keukengebruikers moeten zich veilig kunnen bewegen. Zorg voor een vrije ruimte van minstens 800 mm rondom voor het meest compacte eiland, en 1 m of meer voor een grotere versie.

7. HERGEBRUIK DELEN VAN JE OUDE KEUKEN

Dit spreekt voor zich voor toestellen. Als uw grote apparaten nog steeds werken, is het houden ervan in plaats van ze te vervangen een voor de hand liggende manier om de kosten van uw nieuwe keuken te verminderen. Maar u kunt ook delen van uw oude keuken hergebruiken. Misschien heeft uw houten werkblad alleen een beetje onderhoud nodig en kunt u het hergebruiken? U kunt het ook hergebruiken om een kookeiland of een ontbijtbar te maken. Hetzelfde geldt voor uw keukendeurtjes: als u ze niet kunt redden met een likje verf, kunt u overwegen ze te hergebruiken in een bijkeuken of zelfs in uw garage.

8. IN DE UITVERKOOP GAAN VOOR UW KEUKENAPPARATUUR

Vergeet niet dat de aankoop van nieuwe apparatuur aanzienlijk zal toevoegen aan de kosten van uw nieuwe keuken, dus profiteer van de verkoop! Wees op uw hoede voor Levigo Keukens, want u vindt er meestal het hele jaar door aanbiedingen. Schrijf u in voor de nieuwsbrief om te weten wanneer er uitverkoop is of hou gewoon onze aanbiedingenpagina in de gaten.

9. GEBRUIK LAMINAAT IN PLAATS VAN LAK OF FINEER

Als u van de uitstraling van hout houdt, maar dit niet kunt betalen, kan laminaat een goed alternatief zijn. Laminaat met houteffect is een steeds populairdere oplossing die de rustieke uitstraling oproept die we graag met hout creëren, zonder afbreuk te doen aan de kosten. Moderne laminaten zijn ongelooflijk duurzaam.

 

Levigo


Recevez nos articles dans votre boite email.